Selleks, et süda oleks terve, on vajalikud:
• õige, südamesõbralik toitumine,
• regulaarne liikumine,
• vererõhu normis hoidmine,
• suitsetamise, alkoholi ja narkootiliste ainete vältimine.

Taldrikureegel
Lõunasöögitaldriku täitmise reegel: pool + veerand + veerand
• pool taldrikut köögivilja toorelt, küpsetatult, keedetult või marineeritult
• veerand taldrikut kartuleid, makarone või riisi
• veerand taldrikut kala- või kanaliha või muud südamesõbraliku valmistamisviisiga liha

Kui põhitoiduks on vormiroog, pitsa vm valmistoit, siis täidetakse pool taldrikust köögiviljaga ja pool põhiroaga.
Parim magustoit on marjad ja puuviljad või nendest valmistatud magustoit.

Mida peab teadma lisaks mitmekülgsele toitumisele?
Piira soola tarbimist. Soovitatav soola kogus on ööpäevas 5g (täiskasvanul). Arvesta, et suur osa toiduainetest (leib, juust jm) sisaldab soola, mistõttu toidule lisatava soola hulk peab olema väiksem kui 5g.

Soola liig toidus on kõrge vererõhu soodumusega inimestele ohtlik selles sisalduva naatriumi tõttu – naatriumi liig tõstab vererõhku, suurendab südameinfarkti ohtu, soodustab tursete teket, ägestab astmat, soodustab luustiku hõrenemist.
Pansoolas on osa naatriumi asendatud magneesiumiga, seetõttu on pansoolad eelistatud.